tlds

Reinnoirea domeniului web

Domeniul web este cartea de vizită a afacerii tale și știi prea bine că a fost puțină muncă pentru a-l alege: să fie ușor de memorat, să se potrivească domeniului de activitate, eventual să fie un nume ușor de utilizat la scară internațională etc. E bine să ai grijă ca domeniul web să rămână al tău. Pentru asta, e nevoie să îl reînnoiești la data scadentă. 

Ce presupune reînnoirea domeniului web?

Reînnoirea domeniului web este un aspect foarte important pentru afacerea ta. Dacă omiți acest lucru, te vei trezi cu un site offline și cu imposibilitatea de a accesa emailurile aferente. Poți pierde și bani, dar și credibilitatea utilizatorilor, așa că fii cu băgare de seamă.

Domeniul web pe care îl înregistrezi este responsabilitatea ta. Înregistrarea domeniului se face pe numele clientului, cu alte cuvinte deții toate drepturile pentru domeniul pe care tocmai ți l-ai achiziționat. Vei primi toate documentele justificative pentru domeniul/domeniile deținute. Este important să oferi datele de contact valide, pentru că atunci când se apropia data de reînnoire vei primi notificări, tocmai pentru a nu uita. 

În general, atunci când înregistrezi un domeniu, o poți face pe 1 an sau pe o perioadă maximă de 10 ani. Odată cu înregistrarea, vei primi toate informațiile cu privire la perioada contractuală și obligațiile părților. 

Ce se întâmplă dacă, totuși, ai uitat să reînnoiești domeniul – îl mai poți recupera?

Sunt șanse să îți recuperezi domeniul web, în cazul în care nu a fost înregistrat de altcineva, între timp. În funcție de extensia domeniului, sunt mai multe posibilități. Îți oferim exemple pentru cele mai comune:

  • dacă este vorba de un domeniu .ro, acesta poate fi recuperat în termen de maximum 90 de zile, doar de proprietar;
  • în cazul domeniilor .com, acestea se pot recupera gratuit în maximum 29 de zile. Dacă nu ai reușit în cele 29 de zile să îl recuperezi, atunci mai ai posibilitatea, să îl redobândești în următoarele 30 de zile, dacă plătești o taxă de carantinare. 

Așadar, mai ales dacă este vorba despre un domeniu web pentru un business, cel mai important este să te asiguri că nu ignori mesajele din partea furnizorului cu privire la data de expirare a domeniului sau a noutăților/schimbărilor care pot surveni. De asemenea, poți plăti taxa de reînnoire a domeniului înainte de expirare, ca să îți iei de o grijă. El se va reînnoi de la data la care expiră, nu de la data la care l-ai plătit. 

Înregistrează sau transferă-ți domeniul la noi

Costul unui domeniu.RO, la Hostgate, este de 7.99 euro pe an (atât pentru înregistrare, cât și dacă vrei să reînnoiești domeniul). Dacă dorești să îți transferi domeniul de la un alt furnizor la noi, te ajutăm cu acest lucru GRATUIT. În cazul domeniilor internaționale, costul de transfer pornește de la 6.99 euro. 

În cazul în care dorești să achiziționezi mai multe domenii simultan, îți vom face o ofertă de preț mai mică – discount-uri considerabile, în funcție de numărul de domenii web pe care dorești să le înregistrezi sau transferi.

Printre avantajele cele mai importante de a avea domeniul la noi, menționăm:

  • prețuri competitive;
  • suport tehnic; 
  • înregistrarea domeniului se face pe numele clientului. Primești toate documentele justificative pentru domeniul/domeniile deținute;
  • rezervăm numele domeniului imediat ce ai plasat o comandă, pentru a ne asigura că nu va fi cumpărat de altcineva;
  • te ținem la curent cu informațiile privind starea domeniului, perioada de expirare etc.;
  • nu ai bătăi de cap la transferul domeniului, ne ocupăm noi de asta.

Transferul domeniului nu presupune, în mod automat, și transferul serviciului de găzduire. Însă, dacă vrei să beneficiezi și de serviciul nostru de găzduire, vom efectua operațiunea de transfer a tuturor datelor tale în maximă siguranță, gratuit și îți oferim și trei luni de găzduire fără niciun cost, indiferent de pachetul ales.Ai neclarităţi? Suna-ne la 0376.448.228 sau scrie-ne la suport@hostgate.ro

Leave a Reply