Înregistrare domenii

Înregistrare domenii – Ce presupune întregul proces?

Începuturile niciodată nu sunt ușoare, mai ales dacă este vorba despre un domeniu complex despre care nu cunoști prea multe. Serviciile de înregistrare domenii reprezintă un pas necesar în crearea unei pagini web de succes. Îți dorești să-ți deschizi un magazin online sau pur și simplu să îți creezi propriul blog, însă nu știi de unde să începi? O firmă specializată te poate îndruma și te poate ajuta să obții rezultatul mult visat. 

Procesul de înregistrare domenii nu este unul complicat. Cel mai important aspect pe care ar trebui să-l iei în considerare este alegerea unui nume potrivit. Pentru a face o decizie cât mai potrivită, ar trebui să acorzi atenție unei serii de elemente:

  • Cuvintele cheie – De cele mai multe ori, cuvintele care pot fi regăsite în denumirea domeniului reprezintă numele brandului. Totuși, în cazul unui blog lucrurile stau complet diferit. Poți opta fie pentru utilizarea numelui pe care l-ai selectat deja pentru blog sau chiar pentru folosirea propriului nume. 
  • Evită să utilizezi caractere speciale, cratima sau cifrele în denumire – Optimizarea SEO este foarte importantă și poate determina succesul ulterior al site-ului tău. Tocmai de aceea, utilizarea unor astfel de elemente poate dăuna optimizării. 
  • Nu opta pentru variante complicate – Cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Un nume de domeniu ușor de reținut va face pagina ta web să fie mult mai des accesată. De asemenea, denumirea ar trebui să fie ușor de reținut pentru un număr cât mai mare de persoane. 
  • Acordă atenție detaliilor – Odată ce ai finalizat procesul de înregistrare domenii, denumirea pentru care ai optat nu mai poate fi modificată. Tocmai de aceea, recomandat este să ai grijă întotdeauna la posibilele greșeli și să acorzi suficient timp de gândire unei astfel de hotărâri.

Înregistrare domenii – Care sunt cele mai populare extensii?

Dacă îți dorești să ajungi la un număr cât mai mare de persoane, atunci o extensie potrivită poate reprezenta ajutorul ideal. Iată care sunt unele dintre cele mai accesate variante:

  • .ro – Reprezintă varianta ideală dacă pagina ta web se adresează strict persoanelor din România. De asemenea, există astfel de extensii pentru fiecare țară în parte. 
  • .eu – Este o extensie potrivită pentru site-urile ce au ca public țintă cetățenii Uniunii Europene. 
  • .com – Domeniul este unul generic, iar aria sa de utilizare este foarte variată. Astfel, extensia poate contribui la popularizarea internațională a paginii tale web. 

Procesul de înregistrare domenii asistat de profesioniști nu ar trebui să dea bătăi de cap. Tot ceea ce trebuie să faci este să ai bine puse la punct toate deciziile. Astfel, te vei asigura că nu vei lua nicio hotărâre pripită, care ar putea dăuna ulterior afacerii tale. 

Selectarea unei firme de hosting potrivite îți poate aduce succesul de care dorești să ai parte. De aceea, orice alegere trebuie bine documentată înainte.

Leave a Reply