Înregistrare domenii

Domenii web – Ce este DNS (Sistemul de nume de domenii)?

Fiecare pagină web este alcătuită dintr-o multitudine de elemente indispensabile, printre care se numără și domenii web. Crearea unui website de succes necesită colaborarea cu o firmă specializată în astfel de servicii. De asemenea, cele mai multe companii ce activează în domeniu oferă atât servicii de înregistrare domenii, cât și servicii de hosting. Astfel, poți selecta o firmă colaboratoare pentru toate serviciile necesare pe parcursul creării unei pagini web.

Alegerea unui nume potrivit pentru domenii web reprezintă un pas foarte important al procesului. Atât el, cât și selectarea unei extensii potrivite pot contribui la popularizarea paginii tale, iar, în consecință, la dezvoltarea afacerii tale. 

Care este legătura dintre domenii web și sistemul de nume de domenii?

Sistemul de nume de domenii, denumit în engleză domain name system (DNS), stă la baza accesibilității la internet a oamenilor. Cum funcționează? Ei bine, fiecare pagină web are o adresă IP prin intermediul căreia site-ul se identifică. Ea este alcătuită dintr-o înșiruire de numere greu de reținut sau poate fi chiar un IP dinamic. Adică, numerele identificare se schimbă la fiecare accesare. Oricum, sistemul de nume de domenii are rolul de a face legătura dintre adresa IP și numele domeniului. 

De ce este atât de important sistemul? El face mult mai facilă navigarea pe internet și vine în ajutorul tuturor utilizatorilor. În loc să fie nevoiți să rețină combinații de numere complicate, lucrurile stau mult mai simple! Ei pot accesa paginile web dorite la simpla tastare a numelui de domeniu urmat de extensie. 

Așadar, sistemul de nume de domenii este vital pentru buna funcționare a internetului. De multe ori, furnizorii de servicii înregistrare domenii operează propriile astfel de sisteme. De obicei, o astfel de hotărâre are legătură cu diverși factori, precum siguranța și viteza de internet. 

Domenii web – Care este diferența dintre sistemul de nume de domeniu și web hosting?

Ambele servicii pot fi oferite de o singură firmă, însă furnizorul comun poate fi singura asemănare între cele două. Domeniul tău reprezintă practic adresa website-ului. Pe de altă parte, serviciile de hosting oferă un server pentru site-ul tău. Adică, îl poți asocia cu o ,,casă” a paginii tale web. 

Fiecare firmă îți pune la dispoziție o multitudine de servicii și de variante din care poți selecta. Astfel, poți opta pentru cea mai potrivită opțiune pentru propriul viitor website. În funcție de bugetul pe care dorești să îl atribui unor astfel de servicii, prețurile diferă în funcție de complexitatea planului. 

Achiziționarea unor extensii domenii web reprezintă un pas necesar în crearea paginii tale. O companie specializată îți va oferi cât mai multe opțiuni și te va ajuta să te orientezi către cea mai potrivită. Astfel, pagina ta web va avea succes și nu vei fi nevoit să faci noi investiții în astfel de servicii. 

Documentarea reprezintă mijlocul prin care poți efectua cele mai bune decizii pentru afacerea ta. Așadar, acordă suficient timp procesului de alegere al unei firme colaboratoare! Ea reprezintă un pilon important în activitatea ta online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *