domenii ro

Domenii .RO de la 7.99 euro pe an și transfer gratuit al domeniului

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că știi deja că primul pas pentru succesul site-ului tău (fie că e vorba de un blog personal, fie că e un site pentru afaceri) este alegerea unor domenii web potrivite.

Domenii web: de ce să alegi domeniu.RO?

Alegerea extensiei domeniului trebuie făcută având în vedere publicul căruia te adresezi. Astfel, pentru publicul din România, cea mai bună opțiune este domeniu.RO – în acest mod, motoarele de căutare vor asocia mai ușor site-ul cu persoanele pe care le targetezi tu. De altfel, extensia domeniului aduce plusvaloare și imaginii brandului pe care vrei să îl promovezi.  

Costul unui domeniu.RO, la Hostgate, este de 7.99 euro pe an (atât pentru înregistrare, cât și dacă vrei să reînnoiești domeniul). Dacă dorești să îți transferi domeniul de la un alt furnizor la noi, te ajutăm cu acest lucru GRATUIT

Înregistrarea domeniului se face pe numele clientului, cu alte cuvinte deții toate drepturile pentru domeniul pe care tocmai ți l-ai achiziționat. Vei primi toate documentele justificative pentru domeniul/domeniile deținute. With great power comes great responsibility 😊 – o dată ce ți-ai cumpărat domeniul, ești singurul responsabil pentru modul în care îl folosești. 

Cum alegi numele unor domenii web?

E de preferat să alegi o denumire cât mai scurtă, ușor de reținut și care totodată să aibă legătură cu activitatea site-ului tău. Pentru un blog personal, cea mai bună alegere este numele tău (mariaionescu.ro), dar dacă e un blog de nișă, să spunem gastronomie, poți alege o denumire catchy, precum polonic.ro. Desigur, acestea sunt doar niște exemple. Ideea este să nu alegi o denumirea prea tehnică/sofisticată. 

Este ok să aleg mai multe domenii web?

Da, sigur. Mai ales dacă dorești să îți promovezi afacerea și în afara țării. În funcție de bugetul și nevoile tale, îți poți achiziționa domenii cu aceeași denumire, extensii diferite.

Unul dintre motivele pentru care e bine să cumperi mai multe extensii ale aceluiași domeniu (.com, .net etc.) este pentru a-ți proteja brandul. Astfel, vei evita să apară în mediul online și alte site-uri cu un nume ca al tău, dar cu o extensie diferită, ceea ce ar putea crea confuzie în rândul consumatorilor și ar putea pune credibilitatea afacerii tale în primejdie.

Oferta HOSTGATE de înregistrare domenii web conține cele mai populare extensii pentru prezența și promovarea afacerilor online, la prețuri accesibile. În cazul în care dorești să achiziționezi mai multe domenii simultan, îți vom face o ofertă de preț mai mică – discount-uri considerabile, în funcție de numărul de domenii web pe care dorești să le înregistrezi sau transferi.

One thought on “Domenii .RO de la 7.99 euro pe an și transfer gratuit al domeniului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *