gazduire cloud

Cum să alegeți între un serviciu de gazduire cloud sau dedicat

Trebuie să alegeți tipul potrivit de serviciu de gazduire cloud sau dedicat care să vă susțină site-ul într-un mod eficient.

Dar ce este mai bine: găzduire în cloud sau dedicată? Să analizăm mai îndeaproape ambele opțiuni pentru a vă ajuta în luarea deciziei.


Dacă vrei să construiești un nou site web, ai două opțiuni: poți folosi găzduire în cloud sau găzduire dedicată. Acest lucru poate fi un pic confuz, mai ales când toată lumea are propriile opinii. Așa că am decis să venim cu propria noastră soluție, testând ambele opțiuni… în forma lor cea mai de bază și la cel mai înalt nivel.

Principala diferență între cloud și hosting dedicat este modul în care alocă resursele. În cazul găzduirii dedicate, site-ul dvs. primește propriul server care găzduiește doar site-ul dvs. Cu găzduirea în cloud, site-urile web împart un server cu alte site-uri web, ceea ce înseamnă că veți obține mai puțină viteză și fiabilitate.

Gazduire cloud: Avantajele găzduirii în cloud

Găzduirea în cloud are multe avantaje față de găzduirea dedicată. Este mai ieftină și mai ușor de gestionat, deci este o alegere excelentă pentru începătorii care doresc să înceapă rapid cu primul lor site web.

De asemenea, vă permite să vă extindeți site-ul web în funcție de necesități și să folosiți mai multe servere dacă aveți nevoie de ele. Acest lucru înseamnă că puteți face față unui trafic mai mare sau puteți începe să oferiți mai multe servicii pe site-ul dvs. web fără a fi nevoit să vă actualizați gazda web de fiecare dată când doriți să adăugați ceva nou la afacerea dvs.

  • Resurse la cerere: Cu serverele cloud, sunteți liber să solicitați resurse din mers și, în general, să plătiți la timp.
  • Disponibilitate ridicată: Spre deosebire de serverele fizice de la fața locului, mașinile virtuale transferă datele către o altă mașină, fără timp de nefuncționare, în cazul unei defecțiuni hardware. Stabilitatea serverelor cloud este de neegalat în domeniul găzduirii web.
  • Scalabilitate: Având mai multe resurse și acces mai rapid la acestea, gazdele cloud oferă clienților o scalabilitate incredibilă. Acesta este motivul pentru care aceste servere sunt folosite pentru alte servicii bazate pe cloud, cunoscute colectiv sub numele de cloud hosting.

Găzduire dedicată: Beneficiile găzduirii dedicate

Găzduirea dedicată oferă performanțe mai mari decât serverele cloud, deoarece sunt concepute special pentru un singur scop – rularea unui singur site web la un moment dat. Deși acest lucru nu înseamnă că serverele dedicate sunt întotdeauna mai rapide decât cele partajate (în funcție de numărul de persoane care folosesc același server), înseamnă că sunt întotdeauna mai fiabile decât

Avantajele găzduirii dedicate

Autonomie administrativă: Un server dedicat vă oferă un nivel ridicat de autonomie, permițându-vă să vă construiți și să vă configurați propriile aplicații și servicii.

Performanță optimă: Cu un server dedicat, aveți acces la toate resursele serverului, ceea ce duce la o performanță mai rapidă a acestuia.
Securitate avansată: Sistemul dvs. de fișiere și baza de date sunt în întregime private, sigure și indisponibile pentru alți clienți, indiferent de permisiunile de pe server.

De asemenea, numele vă dă de gol; cu o găzduire dedicată, aveți propriul server dedicat (nu împărțiți resursele cu alți proprietari de site-uri web). Dacă site-ul dvs. web primește un volum mare de trafic și necesită o cantitate mare de resurse (cum ar fi piețele online, întreprinderile de comerț electronic sau rețelele sociale), găzduirea dedicată este opțiunea ideală.

Deși niciun server nu este complet sigur, un server dedicat este o opțiune bună dacă securitatea site-ului dvs. web este principala dvs. prioritate.

În plus, serverele dedicate funcționează mai bine, deoarece nu împărțiți resursele cu nimeni altcineva, iar site-ul dvs. poate gestiona sarcina maximă a serverului.


Având în vedere natura găzduirii dedicate și beneficiile sale, aceasta este de obicei mai scumpă decât găzduirea partajată.

Concluzii

În cele din urmă, nu există cu adevărat un răspuns corect sau greșit la întrebarea cloud versus găzduire dedicată. Ambele opțiuni au beneficii și ambele au dezavantaje.

Există doar diferiți factori pe care ar trebui să îi evaluați atunci când luați o decizie și diferite întrebări pe care ar trebui să aveți în vedere să le puneți.

Nici cele două opțiuni nu se exclud reciproc – puteți și ar trebui să luați în considerare crearea site-ului dvs. atât pe o platformă cloud, cât și pe un server dedicat.

Și pentru a face acest lucru și mai ușor, multe companii de găzduire oferă servicii de găzduire partajată care rulează atât pe cloud, cât și pe servere dedicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *