constructie website

Ce diferență este între un domeniu addon și un domeniu parcat?

Ai auzit de domeniu parcat și domeniu addon, dar poate nu înțelegi exact la ce folosește fiecare și cum te-ar putea ajuta deținerea lor. Află care sunt diferențele dintre celelalte două.

Ce este un domeniu addon și ce este un domeniu parcat?

Domeniul parcat este un nume de domeniu care este înregistrat, dar care nu este conectat la un serviciu online, cum ar fi un site web sau găzduire de e-mail. Practic, este un domeniu pe care ți-l cumperi pentru scopuri viitoare și pe care „îl parchezi”. Dar, un domeniu parcat poate trimite vizitatorul către pagina web a domeniului principal. În acest caz, domeniul parcat este denumit „domeniu alias” pentru domeniul principal. Despre avantajele unui domeniul parcat poți citi mai multe în articolul dedicat lui, de pe blogul nostru. 

Domeniul addon îl creezi din panoul de control și este perfect funcțional. El reprezintă un site web nou și unic, găzduit într-un folder al său, pe care îl poți utiliza precum un domeniu web principal. Avantajul domeniului addon este posibilitatea de a-l anexa contului de găzduire web direct din cPanel. Cu alte cuvinte, domeniile addon îți permit să găzduiești mai multe site-uri web într-un singur plan de găzduire web. Ține cont că sunt site-uri separate și ar trebui să aibă teme și conținut unice.

Domeniile addon sunt utile pentru că îți permit să experimentezi cu mai multe site-uri web, fără a fi nevoie să alegi un nou cont de găzduire web.

Atunci când îți creezi un domeniu addon vei observa că:

  1. Apare un folder cu numele domeniului în directorul public_html.
  2. Se creează automat un subdomeniu pentru el, care este anexat folderului. 
  3. Noul domeniu este asociat subdomeniului.

Când este accesat de utilizatori, aceștia nu vor ști că este vorba despre un domeniu addon. Nici măcar nu vor ști că este legat de afacerea ta, decât dacă vei dori tu acest lucru. Adică, vei putea avea două site-uri cu activități complet diferite, fără legătură între ele, dacă îți dorești să încerci mai multe variante de business, de exemplu. 

Avantajele domeniului addon:

  • Îți permite să creezi adrese de email și să îl folosești exact cum folosești și domeniul principal.
  • Te ajută să reduci din cheltuielile cu pachetele de găzduire web, nemaifiind necesară achiziționarea unui pachet suplimentar.
  • Ai posibilitatea să creezi mai multe site-uri, pentru conținuturi/afaceri diferite.
  • Sunt soluții potrivite pentru site-urile care nu au un trafic foarte intens și pentru care nu s-ar justifica cheltuielile în plus.

Oferta noastră pentru domenii web

Noi îți oferim îti oferim posibilitatea de a înregistra domenii la cele mai competitive prețuri de pe piață. Suntem parteneri autorizați RoTLD pentru domeniile .RO (toate extensiile), iar pentru domeniile internaționale avem parteneriate cu EURID, OpenSRS și InternetBS.

Costul unui domeniu.RO, la Hostgate, este de 7.99 euro pe an (atât pentru înregistrare, cât și dacă vrei să reînnoiești domeniul). Dacă dorești să îți transferi domeniul de la un alt furnizor la noi, te ajutăm cu acest lucru GRATUIT.  În cazul domeniilor internaționale, costul de transfer pornește de la 6.99 euro. Oferta HOSTGATE de înregistrare domenii web conține cele mai populare extensii pentru prezența și promovarea afacerilor online, la prețuri accesibile. În cazul în care dorești să achiziționezi mai multe domenii simultan, îți vom face o ofertă de preț mai mică – discount-uri considerabile, în funcție de numărul de domenii web pe care dorești să le înregistrezi sau transferi.

Leave a Reply